Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Кюстендил предаде съд обвиняем за опит за контрабанда на кокаин през ГКПП Гюешево

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за опит за нелегално преместване през границата на странатана високорисково наркотично вещество с обвинения С.К.(на 22 години). Престъплението е квалифицирано почл. 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 10.11.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево пристигналлек автомобил, ръководен от С.К. Водачът декларирал намитническите чиновници, че пътува за Северна Македония и няма нищо за обявление.

Неспокойното му държание и уклончивите му отговори усъмнили инспекторите и те отклонили колата за инспекция. Под седалката на водача бил открит тайник с железен похлупак със заварени към него панти. В него бил укрит пакет, обгърнат в стреч фолио, съдържащбяло прахообразно вещество. При изработен полеви наркотест то реагирало на кокаин.

Общото количествона предмета на закононарушението е2 996,30грама, настойност 229 839, 25 лв..

Водачът на транспортното средство С.К. е бил притеглен в качеството на обвинен за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество.

Тойне се е признал за отговорен и в сбитите си пояснения е отрекъл да е знаел за съществуването наспециално построен тайник в автомобила. Това обаче изрично се опровергава от доказателствените източници по делото.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

Новините от Кюстендил



Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud , Spotify , Apple Podcasts и Гугъл Podcasts



Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Facebook



За занимателни видеа ни последвайте в TikTok



Инстаграм

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР