Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Дават на съд лихвар, прибрал 205 000 лв. от незаконни кредити на севлиевци

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт против мъж, правил непозволено банкови покупко-продажби, оповестиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Обвинението на Окръжна прокуратура – Габрово против З. И. е за това, че през интервала януари 2014 година - декември 2018 година, в гр.Севлиево, без съответното позволение на Българска народна банка, правил по занимание банкови покупко-продажби - като физическо лице дал заеми по смисъла на чл.2 ал.1 от ЗКИ на 24 лица, като уговарял интервала на даден заем, размера на паричния заем, уговорена и изплащана рента по заема или обещано поръчителство за заема за всяко от тези лица, с което получил от тези лица обилни непозволени приходи под формата на уговорена и заплатена му рента по предоставените заеми общо в размер на 205 343,40 лв. и предизвикал другимо обилни вреди – на Н. Н. в размер на 9000 лева, на Р. С. и М. М. в размер на 115 000 лева и на С. Д. в размер на 61 483,40 лева – закононарушение по чл.252, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

В региона, където живеел, обвиненият бил прочут като лице, което дава парични заеми против връщането им с уговорена рента. Обикновено предоставял заеми на други лица, уговаряйки и рента при просрочие, варираща от 7,5% - 25%, според от интервала на връщане /без закрепен краен период, само че при уговорена рента за всеки месец или за целия интервал до връщане на заема/ и размера на заетата парична сума.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР