Окръжен съд - Враца остави под постоянен арест двамата обвиняеми

...
Окръжен съд - Враца остави под постоянен арест двамата обвиняеми
Коментари Харесай

Постоянен арест за двамата мъже, пренасяли над 100 кг марихуана на ферибота в Оряхово

Окръжен съд - Враца остави под непрекъснат арест двамата обвинени за транспортиране на 95 пакета канабис. 

Малко след среднощ на 5 април митнически чиновници на  Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ферибот Оряхово "   стопират за инспекция влизаща в страната товарна комбинация от влекач и хладилно полуремарке. Двамата водачи изясняват, че се връщат от  Испания  и не транспортират товар.

При първичния оглед в хладилното полуремарке митническите инспектори откриват, че в него се транспортира единствено амбалаж  - оборотни европалета.  При инспекция митническите чиновници откриват похлупак в пода на полуремаркето. След отварянето му те откриват, че изолацията под пода на хладилното полуремарке липсва и пространството е запълнено с вакуумирани транспарантни найлонови пакети със зелена тревиста маса -  канабис.



Общото количество на дрогата е 106,232 кг, а за него мъжете не са имали съответно позволение по Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите. За това закононарушение се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 15 години и санкция от 100 000 до 200 000 лв. , прецизират още от институцията. Оттам осведомят, че съдът е решил, че и за двамата обвинени е налице обосновано съмнение за евентуалната им съпричастност към действието, в което са упрекнати, както и че съществува действителна, а не хипотетична заплаха да извършат закононарушение.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР