Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Българин, издирван от властите в Белгия, с мярка задържане под стража в Русе

Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с 53-годишния Р. С., търсен от управляващите в Белгия

По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Апелативен съд Антверпен по отношение на влезнала в действие присъда за 4 закононарушения, осъществени в Хаутхален-Хелхтерен и на други места в Кралството, в интервала 01.06.-08.11.2014 година Според документа, българският жител е държал за разпространяване, разпространявал, нелегално трафикирал и отглеждал канабис, както и направил кражба. Присъдата е влезнала в действие на 30.06.2021 година, само че производството е било извършено без присъединяване на подсъдимия.

На 27.02.2022 година гранични служители на реда открили на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ лицето и, откакто открили, че се търси с ЕЗА, го задържали за период от 24 ч., а с прокурорско разпореждане задържането било удължено за още 72 ч.

Окръжен съд – Русе, като съобрази всички доказателства, реши, че настояването за задържане на българския жител Р. С. е съобразено с условията на Закона за екстрадицията, както и че е налице годна ЕЗА. Според съда, данните по делото и нормативната уредба и практиката не разкриват опция с друга с изключение на желаната от прокурора мярка да се обезпечи присъединяване на лицето в производството по осъществяване на ЕЗА.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР