Окръжен съд – Русе одобри споразумение между Окръжна прокуратура и

...
Окръжен съд – Русе одобри споразумение между Окръжна прокуратура и
Коментари Харесай

Русенец влиза в затвора след поредица от грабежи, последният - от дядо си

Окръжен съд – Русе утвърди съглашение сред Окръжна прокуратура и бранителя на обвинения М. А., с което последният се призна за отговорен в това, че пет пъти употребявал дебитната карта на дядо си без неговото единодушие

Младият мъж е на 28 години, незает, неведнъж осъждан за осъществени обири и грабежи. Последната му присъда е отнемане от независимост за период от 3 години при непоколебим режим и понастоящем я изтърпява в Затвора Белене.

Дядо и внук не били в близки връзки и рядко се виждали. На 06.07.2021 година обвиненият отишъл в къщата на възрастния си родственик в с. Зафирово. Поискал да се изкъпе и дядото излязъл извън. Внукът пребъркал чантата на очевидеца и взел от там дебитната карта с листчето към нея, на което бил изписан ПИН-кода. Върнал се в гр. Русе и в ранните часове на 07.07.2021 година изтеглил от банкомат 300 лева и още 4 пъти опитал да вземе още, само че не съумял, защото в сметката нямало задоволително наличност. Още същия ден потърпевшият отишъл в гр. Главиница да изтегли пенсията си и, установявайки неналичието на дебитната карта, незабавно се усъмнил във внука си и алармирал органите на реда.

Още в разпоредителното съвещание пред Окръжен съд – Русе обвиненият показа платежно разпореждане, с което е възстановил сумата от 300 лева на дядо си, и изиска да подписа съглашение. М. А. одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 10 месеца при първичен непоколебим режим.

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР