Окръжен съд Пловдив реши – доживотен затвор за Венцислав Караджов,

...
Окръжен съд Пловдив реши – доживотен затвор за Венцислав Караджов,
Коментари Харесай

Доживотен затвор за полицая Караджов, убил родителите си


Окръжен съд Пловдив реши – пожизнен затвор за Венцислав Караджов, съобщи Plovdiv24.bg. Съдът счете, че двойното ликвидиране на родителите му е осъществено по изключително нечовечен метод, с користна цел и преднамерено.

Караджов би трябвало да изтърпи наказването си при първичен специфичен режим. Приспада се времето, през което Караджов е бил арестуван – от 17 май 2016-а година до влизане на присъдата в действие.
Венцислав Караджов е упрекнат за това, че на 15 ма 2016-а година е умъртвил родители си Божура и Цветан Караджови, в къщата им. Оръжието на убийството не е намерено, все пак прокуратурата одобри, че точно синът е килърът поради имотни спорве, които е имал с майка си и татко си.

Цялото обвиняване е основано на редица косвени доказателства. Прокуратурата даже изиска най-тежкото наказване за двожйното ликвидиране – пожизнен затвор без право на подмяна. От своя страна някогашният служител на реда не признава виновност, даже твърди, че е предаден и натопен, а последните му думи пред съда бяха, че е безусловно почтен.

Днес той умерено изслуша присъдата си, до момента в който брачната половинка му се просълзи. След края на съвещанието той отнови съобщи: „ Това е едно извънредно незаслужено решение. Борбата продължава, аз съм почтен. Има и други инстанции “.

Караджов ще би трябвало да заплати и разноските по делото – към 24 000 лв.. Решението на съда може да се апелира в 15-дневен период пред Апелативен съд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР