Окръжен съд – Пловдив прие за изпълнение присъдата на Градския

...
Окръжен съд – Пловдив прие за изпълнение присъдата на Градския
Коментари Харесай

Съдят нашенец, откраднал 27 автомобила в Прага

Окръжен съд – Пловдив одобри за осъществяване присъдата на Градския съд – Прага, с която български жител е приет за отговорен за осъществени от него квалифицирани обири на 27 автомобила марка Dacia, както и движимости от тях.

Това е първото произвеждане, прегледано по процедурата на Закона за признание, осъществяване и изпращане на правосъдни актове за налагане на наказване отнемане от независимост или на ограничения, включващи отнемане от независимост, постановени в друга страна - членка на Европейски Съюз, както и за изпращане на такива актове, постановени в република България, за признание и осъществяване в друга страна членка. Законът влезе в действие на 1 януари 2020 година Той се ползва в случаите, когато наказаното лице се намира на територията на страна – членка на Европейски Съюз.

Кражбите на коли са осъществени от М. С. в интервала от 22 май 2017 година до 3 април 2018 година в град Прага, Република Чехия. За това закононарушение му е наложено наказване отнемане от независимост в размер на 7 години от чешки съд. Осъденият М. С. все още се намира в Следствен затвор Прага - Панкрац. Производството е стартирано по негова молба, с която желае да изтърпи наказването си в затвор в Република България.

Според претекстовете на чешкия съд М. С. е работил със съизвършител по една и съща незаконна скица. Преди кражбата М. С. вземал капачката на резервоара на набелязания автомобил, в множеството случаи паркиран в центъра на Прага. Според нейната брава изработвал ключ. Впоследствие М. С. благодарение на програмен продукт в портативен компютър се свързвал с модула на ръководство на автомобила и програмирал нов ключ, с който запалвал автомобила. Впоследствие с негов съизвършител потегляли с колата и достигали разнообразни точки в република Чехия, както и отвън нея.

Решението предстои на обжалване и митинг в 14-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР