Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Караджан Дж. на две

...
Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Караджан Дж. на две
Коментари Харесай

Две години и четири месеца условна присъда за турчина, убил малко дете и три жени

Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Караджан Дж. на две години и четири месеца отнемане от независимост, като отсрочи осъществяването на по този начин наложеното му наказване с изпитателен период от четири години и шест месеца, оповестиха от пресцентъра на Съда.
Подсъдимият Караджан Дж. - турчин, жител на Федерална република Германия, е приет за отговорен в това, че на 1 юли 2018 година на автомагистрала „ Тракия “ при ръководство на лек автомобил „ Фолксваген “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и с това по несъобразителност е предизвикал гибел на повече от едно лице. Убитите са четирима: малолетния К. Б., жител на Германия, на Г. Е., гражданка на република Турция, на Г. М., гражданка на република Турция, и Г. Х. гражданка на Германия.
Със същата присъда подсъдимият Караджан Дж. е лишен от право да ръководи МПС за период от две години и шест месеца, считано от влизане на присъдата в действие. Наказанието в размер на две години и четири месеца отнемане от независимост, което е отсрочено с изпитателен период от четири години и шест месеца, е резултат от приложението на член 58а ал.1 от Наказателния кодекс, според който, когато подсъдимият признае напълно обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, се минава към кратко правосъдно разследване и избраното от съда наказване се понижа с една трета.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР