Окръжен съд-Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на

...
Окръжен съд-Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Задържаха под стража мъж, изтеглил близо 3 бона от картата на пенсионер в Монтанско

Окръжен съд-Монтана взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Г. В. А. /28 г./, обвинен за потребление на непозната дебитна карта без единодушието на титуляра.
Според събраните до момента на досъдебното произвеждане доказателства в дните от 2 до 10 юли 2019 година Г. В. А. 17 пъти употребявал дебитната карта на пенсионера Б. С. И. от село Губеш, община Годеч, без той да знае, и изтеглил от банкови автомати в Годеч и Монтана сумата 2860 лв.. След като фамилията на възрастния мъж схванало за изчезналите средства и блокирало картата по случая почнало досъдебно произвеждане. Г. В. А. бил извикан за осъществяване на процесуално-следствени дейности от органите на Министерство на вътрешните работи, само че не се явил. Тъй като не е бил открит и на посочените от него адреси в селата Мадан и Бъзовец, област Монтана, през 2020 година Г. В. А. е бил разгласен за общодържавно търсене и на 6 октомври т. година е открит и арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи. В ОС-Монтана е постъпило искане от ОП-Монтана за налагане на непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на Г.В. А.
След като се срещна с наличните документи по делото и изслуша представителя на прокуратурата, обвинения и отбраната му, съдът разгласи настояването на прокуратурата за основателно. Според съда от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Г. В. А. е причинител на закононарушението, за което е упрекнат, а то е тежко съзнателно и се санкционира с „ Лишаване от независимост “ от 2 до 8 години. Съществува и действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши друго закононарушение, защото е осъждан, разгласи още съдът.
Затова Окръжен съд-Монтана наложи най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на Г. В. А.
Определението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Апелативен съд-София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР