Окръжен съд-Бургас взе мярка за неотклонение временно задържане“ за срок

...
Окръжен съд-Бургас взе мярка за неотклонение временно задържане“ за срок
Коментари Харесай

Съдът в Бургас задържа за 40 дни беларусин, издирван в Русия за голяма измама

Окръжен съд-Бургас взе мярка за неотклонение „ краткотрайно задържане “ за период от 40 дни по отношение на беларуския жител Максим Б . Той е търсен от съветските правосъдни управляващи за машинация в изключително огромни размери . Производството бе гледано по реда на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, по искане на правосъдните управляващи на Руската Федерация посредством Интерпол-Москва.

В правосъдното съвещание отбраната на Максим Б. посочи, че не са налице условия за взимане на „ краткотрайно задържане под стража “ на лицето, защото същият има открит адрес в страната и упражнява комерсиална активност в Турция . Неговият юрист изиска по-лека мярка „ домакински арест “ , защото тя с нищо нямало да попречи на екстрадицията .

Максим Б. се търси за това, че в интервала сред месеците юни-септември 2012 година, откраднал в Германия огромна парична сума и лек автомобил „ Audi Q7 “ , който по-късно продал в съветския град Краснодар за 2 490 000 рубли .

Престъплението, за което лицето се търси – машинация в изключително огромни размери, има собствен аналог в българското наказателно право и за него се планува от 3 до 10 години „ отнемане от независимост “ . Съдът също по този начин може да постанови конфискация от имуществото на обвинения.

Окръжен съд-Бургас откри, че е налице нужда от взимане на краткотрайно задържане на лицето , за обезпечаване на присъединяване му в идното произвеждане по екстрадиция . Съдебната инстанция реши, че има действителна заплаха Максим Б. да се укрие , така след осъществената машинация , същият е напуснал Руската Федерация. Беларуският жител обитава в Турция и се намира на територията на България случайно, заради което мярка „ домакински арест “ няма по какъв начин да бъде постановена.

Определението на Окръжен съд-Бургас предстои на обжалване или протестиране в 3-дневен период.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР