Окръжен съд – Варна определи мерки задържане под стража“ на

...
Окръжен съд – Варна определи мерки задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Окръжен съд – Варна: Двама крадци остават в ареста -пребили мъж и му взели 160 лв.

Окръжен съд – Варна дефинира ограничения „ задържане под стража “ на 46-годишния Мартин П и 47-годишния Димитър Д., упрекнати че в съучастничество направили обир с нанасяне на лека телесна щета, научи Moreto.net

Според обвиняването на 22.03.2022 година в Дългопол живеещ самичък възрастен мъж бил атакуван в дома си от двама мъже. След като му отправили закани и удари, те откраднали от него 160 лв..

При разглеждане на мярката за неотклонение, Димитър Д. изиска “домашен арест ”, защото се грижел за тежко болен непосредствен. Обясни, че с Мартин П. изпушили цигара и по-късно не били на себе си. Защитата на 47-годишния мъж посочи, че той е направил признание и е съдействал на органите на реда. По-лека мярка за неотклонение изиска от съда и другия обвинен, като уточни че има адрес, на който би могъл да бъде под “домашен арест ”.

След като съобрази събраните досега доказателствата,Варненският областен съд реши, че може да бъде направено обосновано съмнение за съпричастност на Димитър Д. и Мартин П. към закононарушението, за което са упрекнати. И за двамата действието е осъществено в изискванията на рисков рецидив. Видно от справката са съдимост на Димитър Д., той има 13 присъди, с разнообразни по степен санкции, като за съда нито едно от тях не е оказало възпиращо деяние. Сегашното обвиняване е за тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване до 10 година затвор, заради което за съда е действителна заплахата той да се укрие или да извърши закононарушение. Не бяха показани и доказателства за здравословното положение на неговия непосредствен.

Спрямо Мартин П. съдът също реши, че е налице действителна заплаха да се укрие или да извърши закононарушение. Той има 8 влезнали в действие присъди, част от които са за закононарушения срещу личността. Престъплението, за което в този момент е притеглен като обвинен се санкционира с до 15 години “лишаване от независимост ”.

По отношение изказванието на Димитър Д. и Мартин П., че двамата изпушили цигара с вещество, каквото не били употребявали преди, съдът откри че следва прокуратурата да назначи съдебно-психиатрична експертиза, с цел да се откри положението на двамата мъже все още на осъществяване на закононарушението.

Поради съществуването на всички законови предпоставки, Варненският областен съд реши, че все още единствената подобаваща мярка за неотклонение по отношение на Димитър Д. и Мартин П. е “задържане под стража ”.

Определенията подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР