Окръжен съд – Варна насрочи за 5 февруари делото срещу

...
Окръжен съд – Варна насрочи за 5 февруари делото срещу
Коментари Харесай

Съдят собственик на фирма, укрил 4,5 млн. лв. данъци

Окръжен съд – Варна насрочи за 5 февруари делото против Николай Н. - притежател и шеф на компания, който съгласно прокуратурата, е укрил налози с общ размер 4 544 975 млн. лв.. Според обвинителния акт, от 14 май до 14 ноември 2007г. в изискванията на продължаващо закононарушение компания " ПХГ Динамик " ЕООД, записана в Провадия, е избегнала установяването и заплащането на данъчните отговорности в изключително огромни размери. Деянието е било осъществено посредством доказана лъжа в информации – заявления пред Национална агенция за приходите за седем данъчни интервала. Към обвиняването като цивилен просител се причисли и Министерството на финансите. 34-годишният притежател на комерсиалното сдружение е от Провадия, със приблизително обучение, работи, осъждан.

В обвиняването се споделя, че при започване на 2007 год. очевидец по делото предложил на Николай да записва компания на негово име против месечно заплащане от 300 лв.. Дружеството имитирало комерсиална активност посредством оформяне на документи, които съгласно заключението на направената по делото съдебно-почеркова екпертиза, в множеството случай подсъдимият подписвал персонално, като шеф на сдружението.
Според Окръжна прокуратура – Варна, в хода на следствието Николай не е дал пояснения и е показал липса на сдържаност към осъщественото от него.

Според Наказателния кодекс, " налози в изключително огромни размери " са тези, които надвишават дванадесет хиляди лв.. Дължимият към бюджета Данък добавена стойност, който е получен вследствие на активността на компания " ПХГ Динамик " ЕООД е 379 пъти над размера на изключително огромните данъчните отговорности.
На днешното разпоредително съвещание 34-годишният притежател и шеф на компанията се яви без отбрана, отхвърли длъжностен юрист и заявява, че все още ще се пази самичък. Пред съда съобщи, че за съвещанието през февруари има желание да потърси професионална отбрана. Заседанието на Окръжен съд – Варна е планувано за 09:00ч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР