Окръжен съд – Пазарджик постанови мярка за неотклонение Парична гаранция

...
Окръжен съд – Пазарджик постанови мярка за неотклонение Парична гаранция
Коментари Харесай

3 000 лв. гаранция за 19-годишен шофьор без книжка, блъснал и убил жена в с. Добровница

Окръжен съд – Пазарджик постанови мярка за неотклонение " Парична гаранция "  в размер на 3000 лева на 19-годишен юноша, който при ръководство на лек автомобил е предизвикал гибелта на стара жена в с. Добровница.

Това заяви за Българска телеграфна агенция Маринела Георгиева, специалист " Връзки с обществеността " в съда. Спрямо обвинения прокуратурата е поискала мярка " Задържане под стража ". Младият мъж, с букви В.Е., е упрекнат за това, че на 21 май като недееспособен лидер при ръководство на лек автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата – провокирал е пътнотранспортно произшествие при придвижване на заден ход и е блъснал пешеходката Н.П., в резултат на което старата жена е умряла по-късно в болница. За това закононарушение се планува наказване от 3 до 15 години отнемане от независимост. 

Обвиняемият не е осъждан, няма регистрирани заявителски материали в полицията, макар че има издадено наказателно разпореждане за ръководство на МПС, без да е дееспособен лидер и формиран електронен фиш.  Съдът е отчел и обстоятелството, че след осъществяване на действието е оказал помощ на потърпевшата, като незабавно я е превозил до " Спешна помощ " в Пазарджик.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР