Окръжен съд – Монтана потвърди определение на Районен съд –

...
Окръжен съд – Монтана потвърди определение на Районен съд –
Коментари Харесай

Окръжен съд – Монтана остави под стража крадец рецидивист

Окръжен съд – Монтана удостовери определение на Районен съд – Лом, с което е наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на 29 годишен мъж, упрекнат в осъществяване на кражба в изискванията на рисков рецидив.

Според документите по делото в дните сред 5 април до 10 април 2023 година Н. К. М. незаконно лишил от гаражно помещение в Лом винтоверт и 16 чувала с въглища, всеки по 25 кг, благосъстоятелност на В. Г. В.

Откраднатите движимости са на обща стойност 531,20 лв.. По случая е било формирано досъдебно произвеждане, по което е притеглен като обвинен Н. К. М.

На 3 юли т. година със свое определение Районен съд – Лом е наложил на обвинения мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението е обжалвано от Н. К. М. и отбраната му с искане за изменение на мярката в по-лека - „ Подписка “ или „ Домашен арест “.

След като се срещна с документите по делото и изслуша прокурора, обвинения и отбраната му, Окръжен съд - Монтана разгласи жалбата за неоснователна и я остави без почитание.

Според магистратите от събраните на този стадий доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Н. К. М. е причинител на закононарушението, в което е упрекнат, а предвид на събитието, че е осъждан шест пъти до момента, най-вече за закононарушения против собствеността, съществува и действителна заплаха той да се укрие и извърши ново закононарушение. Поради това съдът удостовери определението на районен съд – Лом и остави в действие най-тежката мярка за неотклонение – „ Задържане под стража “, на Н. К. М.

Определението на съда не предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР