Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за

...
Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за
Коментари Харесай

Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за присвояване, изнудване и държане на наркотични вещества с цел разпространение 

Окръжен съд – Бургас организира разпоредително съвещание по дело за заграбване, изнудване и държане на наркотични субстанции за разпространяване, по което обвиняем е Димитър М.

Димитър М. е притеглен като обвинен за това, че на 21.06.2020 година, към 20.30 часа, в апартамент в ж. к. „ Меден Рудник “ в гр. Бургас, в изискванията на рисков рецидив, незаконно присвоил непозната движима движимост – мобилен телефонен уред, марка „ Самсунг “, модел „ Галакси А5 “, на стойност 113 лв., от владението на К. Д. Димитър М. е обвинен и за това, че на 21.06.2020 година, към 20.30 часа, в апартамент в ж. к. „ Меден Рудник “ в гр. Бургас, в изискванията на цялост с гореописаното действие и на рисков рецидив, за да принуди К. Д. да поеме имуществено обвързване в размер на 80 лв. и да се разпореди със сумата от 80 лв. в негова изгода, го заплашвал с закононарушения срещу неговата персона и личността на негови ближни, като действието е съпроводено и с причиняване на междинна телесна щета на К. Д. На Димитър М. е повдигнато обвиняване и за това, че на 23.06.2020 година, в гр. Бургас, в апартамент в ж. к. „ Меден рудник “, без съответно позволение, държал прекурсор за произвеждане на наркотични субстанции за разпространяване, на стойност 9,50 лева

Припомняме, че Бургаският областен съд издаде по отношение на Димитър М. Европейска заповед за арест, за обезпечаване на присъединяване му в почналото против него правосъдно произвеждане. Подсъдимият е бил арестуван в Република Италия и е разпоредено неговото предаване на българските правосъдни управляващи. Преди избраната дата за предаване, той е напуснал Република Италия и е бил задържан от немските органи на реда на територията на Федерална република Германия, където е управлявал автомобил след приложимост на наркотични субстанции.

Съдът дефинира делото да бъде гледано по общия правосъден ред, по искане на подсъдимия и неговата отбрана.

Окръжен съд – Бургас удостовери и взетата по отношение на Димитър М. мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Съдът откри, че съществува съмнение за авторството на Димитър М. на повдигнатите му с обвинителния акт действия. За две от закононарушенията се твърди, че са осъществени в изискванията на рисков рецидив. Според съда, съществува действителна и непосредствена заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение от страна на Димитър М., в случай че мярката му за неотклонение бъде променена в по-лека.

Бургаският областен съд насрочи делото за разглеждане на 16 август, с приканване на очевидци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР