Окръжен съд – Бургас потвърди взетата от Районен съд –

...
Окръжен съд – Бургас потвърди взетата от Районен съд –
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трима обвиняеми за трафик на бежанци

Окръжен съд – Бургас удостовери взетата от Районен съд – Бургас мярка и задържането под стража на Светослав Л., Ангел В. и Йордан Б., привлечени като обвинени за трафик на мигранти.

Светослав Л. и Йордан Б. са привлечени в качеството на обвинени за закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, предл. първо и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в гр. Бургас, с предмет подкрепяне на повече от едно лице непознати жители да обитават и минават в страната в нарушаване на член 19, алинея 1, т. 1 от ЗЧРБ, като действието е осъществено посредством потребление на МПС – лек автомобил „ Фолксваген голф “ – за обвинения Светослав Л. и лек автомобил „ Фолксваген пасат “ – за обвинения Йордан Б., като и в двата случая става дума за по пет жители на Кралство Мароко.

Ангел В. е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, предл. първо и т. 5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, като действието е осъществено на 24.03.2022 година, в гр. Бургас, във връзка с 10 жители на Кралство Мароко и посредством потребление на лек автомобил – „ Фолксваген пасат “, като и упоменатите нагоре други два автомобила употребени от обвинените Светослав Л. и Йордан Б.

Въззивният съд доближи до извод, че във връзка с всеки от тримата обвинени може да бъде построено обосновано съмнение да е направил действието, за което е притеглен към наказателна отговорност. Наред с това, според дадената му правна подготовка, предявеното по отношение на тримата обвинени обвиняване е за тежко съзнателно закононарушение, за което е планувано наказване „ Лишаване от независимост “ от 1 до 6 години и санкция от 5 000 до 20 000 лева Окръжен съд – Бургас се солидаризира с извода на първата инстанция, че по повод и на тримата обвинени, наред с обоснованото съмнение за авторството е налице и действителна заплаха от укриване или осъществяване на друго закононарушение при изискванията на по-леки ограничения за неотклонение. Районен съд – Бургас съответно е открил и показал, че и тримата обвинени са с обременено правосъдно минало, като обвиненият Светослав Л. е осъществил действието в изпитателния период на осъждането му по НОХД № 2271/2022 година на Софийски областен съд, в действие от 21.02.2022 година Обвиняемият Ангел В. до сегашния миг е осъждан общо 23 пъти, като на 29.06.2021 година, т.е. по- малко от 9 месеца преди датата на актуалното действие за последно е изтърпял дейно наказване „ Лишаване от независимост “ в размер на 3 месеца по НОХД № 106/2021 година на Районен съд – Елин Пелин. Обвиняемият Йордан Б. до сегашния миг е осъждан 8 – кратно, като последно е бил освободен от пандиза на 09.02.2022 година след изтърпяно дейно наказване „ Лишаване от независимост “ в размер на 1 година и 3 месеца.

Наред с това, доказателствата по делото разкриват „ широкомащабна, добре координирана и в огромна степен тайна активност, при която забележителна част от дейностите по подготовка, съгласуваност и обменна информация се е правила посредством мобилни средства за връзка и профилирани приложения “, регистрира въззивната инстанция.

Определението на Окръжен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР