ОКОСИНГО, Мексико (AP) — Членове и поддръжници на сапатисткото местно

...
ОКОСИНГО, Мексико (AP) — Членове и поддръжници на сапатисткото местно
Коментари Харесай

Сапатистите отбелязват 30 години от въоръженото си въстание в южно Мексико

ОКОСИНГО, Мексико (AP) — Членове и поддръжници на сапатисткото локално бунтовническо придвижване отпразнуваха 30-ата годишнина от късото им въоръжено въстание в южно Мексико в понеделник, даже като техен обществената база ерозира и насилието, подтикнато от наркокартелите, навлиза в тяхната територия.

Стотици се събраха в отдалечената общественост на Долорес Идалго през предходните дни, с цел да отбележат събитието. Около 1500 млади сапатисти, носещи униформи — черни балаклави, зелени шапки и червени забрадки — стояха във групировка, слушайки речи рано в понеделник.

Подкомандирът Мойзес — неговото бойно име — прикани сапатистите да продължат да се провеждат, с цел да се бият да запазят своята автономност, независимост и народна власт.

„ Ние сме сами, както преди 30 години, тъй като сами намерихме новия път, който ще следваме “, сподели Мойзес. Той означи продължаващата нужда от отбрана на техните общности от принуждение. „ Не е нужно да убиваме бойци и неприятни държавни управления, само че в случай че дойдат, ще се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР