Окончателно приключи гласуването на територията на България. Изборите за 49-то

...
Окончателно приключи гласуването на територията на България. Изборите за 49-то
Коментари Харесай

Кашон стана урна, отстранени членове на СИК и неработещи машини. Това бе изборният ден

Окончателно завърши гласуването на територията на България. Изборите за 49-то Народно заседание са в историята. Спокоен избирателен ден регистрира ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова.

Не мина и без отстранени членове на СИК.

Единият бе отхвърлен, тъй като е бил пийнал. Въпросният е дошъл в секцията във очевидно нетрезво положение и лъхал на алкохол. Случаят е от село Габарево, община Павел баня, Старозагорско.

Куриозен случай имаше и в Пловдив. Там ръководителят на секционна изборна комисия не бил пийнал, само че се оказало, че
не може да чете и написа.
Водач на 41 години е хванат под въздействието на наркотични субстанции. Това се е случило през днешния ден по обяд в Калояново, оповестиха от МВР- Пловдив. Отведен е в районното ръководство в град Хисаря. Особеното в тази ситуация е, че той е и член на СИК в пловдивската община и е бил спрян за рутинна инспекция. Полицаите са създали полеви тест, който е дал позитивна проба.

Красимир Даскалов е освободен от секционната комисия, която е траяла работата си в понижен състав.

Секционна изборна комисия в свиленградското село Момково е изгубила и не е могла да откри при започване на изборния ден урната, в която се пускат отрязъците от машинното гласоподаване. Това стана ясно от решение на Районната изборна комисия в Хасково, оповестено на уеб страницата ѝ, а нейният заместник-председател Петър Димитров удостовери за станалото, което дефинира на брифинг като “лек абсурд ”.

При разопаковане на материалите за изборите, урната е липсвала. От локалната изборна комисия са
намерили решение като от прилежащ магазин
са взели кашон, където са пускани разписките от машинното гласоподаване.

Доста лица на територията на България бяха арестувани и за пазаруване на гласове.

Машините, които стопираха да работят в изборния ден, са повече от тези на предходните избори, заключи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

„ По време на изборния ден 95 машини се оказаха с неотстраними механически проблеми и там гласуването е единствено с хартиени бюлетини. Разбира се, една част от тези машини не са стартирали въобще, а други са показали недостатък в хода на изборния ден и единствено отчасти е гласувано с машини в тези секции, само че общият брой е 95 “, изясни тя.

По данни на ЦИК изборната интензивност към 11 ч. е била 8,97%. Пет часа по-късно процентът доста се е повишил и към 16 ч. е бил 27,27%.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР