Окончателно: Новак Джокович загуби обжалването пред съда в Мелбърн и

...
Окончателно: Новак Джокович загуби обжалването пред съда в Мелбърн и
Коментари Харесай

Край на сагата! Джокович загуби обжалването, ще бъде депортиран днес

Окончателно: Новак Джокович загуби обжалването пред съда в Мелбърн и би трябвало да напусне Австралия неотложно, без да има късмет да играе на Australian open. Това е краят на сагата - евентуално, като отзвукът от нея е голям, а и занапред евентуално ще чуем още доста по тематиката. Световният №1 няма да пази купата на шампионата, на който има девет триумфа. И то - не по спортни аргументи, а по такива отвън тениса.

Неговата виза бе отнета поради нарушение на разпоредбите за влизане в страната като неимунизиран, а както се оказа през днешния ден - и поради заплахата от основаване на казус и настроения измежду антиваксърите в Австралия - мотив, употребен от държавното управление на тази страна.

Развръзката пристигна след следващия съспенс, близо 9-часово чуване на жалбата в съвещание, следено от стотици хиляди хора онлайн онлайн. И един сринал се за към минута уеб страница - на Федералния съд на Австралия , тъкмо в секундите преди произнасянето на окончателното решение. Толкова огромен е бил напорът от консуматори там в този миг. А то - решението, бе единомислещо взето от тримата съдии.

Ноле разяснява: „ Разочарован съм от решението на съда, да не почете моята молба за преразглеждане на решението на Министъра да анулира моята виза, което значи, че не мога да остана в Австралия и не мога да играя на Australian Open. Уважавам решението на съда и ще спомагам на съответните управляващи в процеса на моето тръгване от страната. "

И допълъни: „ Не ми е прелестно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и половина. Надявам се в този момент всички да се фокусираме върху играта и шампионата. Искам да пожелая на всички играчи, публични лица, чиновници, доброволци и почитатели всичко най-хубаво за шампионата. "

„ Не на последно място желая да благодаря и на моите семейство, другари, тим, поддръжници, почитатели и сръбски приятели за непрестанната поддръжка. Вие бяхте необикновен източник на мощ за мен “, приключи сърбинът.

 
   
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР