Окончателно наказание от 14 години затвор бе наложено от магистратите

...
Окончателно наказание от 14 години затвор бе наложено от магистратите
Коментари Харесай

Окончателно: 14 години затвор за Хюсеин, който предизвика катастрофа в Сливенско, при която загина 19-годишен

Окончателно наказване от 14 години затвор бе наложено от магистратите във Върховния касационен съд във връзка с Хюсеин Х .

Припомняме, че Хюсеин Х. бе предаден на съд от Окръжна прокуратура-Сливен за това, че, вследствие на което почина 19-годишният Петър Д. , а бащата на умрелия получи междинна телесна щета . Престъплението е осъществено на 21 ноември 2021 година на път в сливенското село Крушаре .

По време на следствието е открито, че до съдбовния случай се стига, откакто в нощно заведение сред подсъдимия и жертвата поражда спор за момиче, който след това е прераснал в спор в обществените мрежи и спогодба да се видят на идващия ден, с цел да си уредят сметките.

По време на срещата спорът е ескалирал и потърпевшите татко и наследник са си тръгнали със фамилния автомобил . Те са били последвани от подсъдимия, който ги настигнал и блъснал с колата си един път, а при втория удар ги е засякъл със скорост към 85 км/час, което довело до съдбовния конфликт .

Първоначално Окръжен съд-Сливен бе наложил наказване от 7 години „ отнемане от независимост “ във връзка с Хюсеин Х. Присъдата бе протестирана от наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Сливен пред Апелативен съд-Бургас. Апелативните съдии почетоха митинга на прокуратурата и усилиха наказването от 7 на 14 години „ отнемане от независимост “ . Тази присъда е доказана от Върховния касационен съд , което я прави дефинитивна . С решението си висшите съдии са лишили и свидетелството за ръководство на МПС на Хюсеин Х вечно.

Присъдата е изпълнена от прокурор в Окръжна прокуратура-Сливен, а Х.Х. към този момент е преведен в бургаския затвор , където ще изтърпява наказването си.

Протест в Сливен поради починалия при злополука 19-годишен Петър в село Крушаре

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР