Окончателно е потушен пожарът в бившето месопреработвателно предприятие край Силистра,

...
Окончателно е потушен пожарът в бившето месопреработвателно предприятие край Силистра,
Коментари Харесай

Потушиха пожара в бившето месопреработвателно предприятие край Силистра

Окончателно е сподавен пожарът в бившето месопреработвателно дружество край Силистра, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Повече от 24 часа продължиха напъните на огнеборците от Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РСПБЗН) да овладеят огъня, разпрострял са на повърхност от 800 кв.м.

В работата бяха мобилизирани противопожарни екипи на РСПБЗН-Силистра с четири профилирани автомобила, един от които с 30-метрова автомеханична стълба, включиха се и подсилващи групи огнеборци, които са били в отмора. С водоноски в помощ на пожарникарите се включиха и две локални аграрни кооперации, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според информацията все още, хипотетичната причина за произшествието е осъществяване на огневи работи в постройката.

Възпрепятстващ фактор в работата на огнеборците се оказало сриване на помещението, където е зародил пожарът, като в него траяли да горят изолационни материали отделяйки гъст пушек.

Близо 600 кв.м изгорели термопанели и към 2000 кв.м опушени стени са вредите от произшествието. Благодарение на подхванатите от огнеборците ефикасни ограничения за локализиране на пожара и отбрана на прилежащите пространства, са избавени три здания. При пожара не са потърпевши хора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР