Окончателно депутатите решиха избирателите под карантина да могат да гласуват

...
Окончателно депутатите решиха избирателите под карантина да могат да гласуват
Коментари Харесай

Подвижни избирателни урни за карантинираните


Окончателно депутатите взеха решение гласоподавателите под карантина да могат да гласоподават в преносими изборни урни. Това бе записано на второ четене в измененията в Закоа за изключителното състояние.

Срокът за подаване на заявките е не по-късно от три дни преди изборния ден. Здравният министър, в съгласие с основния държавен здравен контрольор, вкарва противоепидемични ограничения, свързани с изборния развой, написа още в измененията.

ЦИК поема отговорността да дефинира организацията на изборите и гласуването на гласоподавателите според противоепидемичните ограничения.

Министерският съвет ще обезпечи изборния развой с всички нужни средства за отбрана, като разноските за тях се включват в план-сметката за изборите, записаха още депутатите.

Опозицията поддържа измененията, само че посочи, че мястото на тези текстове не е в Закона за изключителното състояние, а в Изборния кодекс

От Движение за права и свободи настояха партийните мероприятия по време на предизборната акция да се организират по разпоредбите, които важат за културните събития, само че болшинството отхвърли предлагането им.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР