Окончателни са решенията на първоинстанционния съд по жалби срещу решения

...
Окончателни са решенията на първоинстанционния съд по жалби срещу решения
Коментари Харесай

ГЕРБ, ОП и ДПС заедно улесниха падането на жалби срещу ОВОС за важни обекти

Окончателни са решенията на първоинстанционния съд по тъжби против решения на способния орган по проекти, свързани с реализацията на обекти от национално значение, избрани с акт на Министерския съвет. Това записа на второ четене Народното събрание с признатите промени в Закона за запазване на околната среда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Текстовете са импортирани от ГЕРБ.

В залата ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов предложи към обекти с национално значение да се прибавят и такива със стратегическа значимост, включени в енергийната тактика до 2020 година и в транспортната - до 2030 година, което наложи изключително съвещание на правната комисия.

Народно събрание реши съдът да преглежда жалбите и да се произнася като производството завършва до шест месеца от подаването им. Решението на съда се афишира в едномесечен период от съвещанието.

Висящите пред съдилищата административни каузи се довършват по досегашния ред.

Не бе признато настояването на Обединените патриоти за още по-голямо разширение обсега на едноинстанционния надзор като се включат обекти от първостепенно значение за българските общини или такива, които са сертифицирани като предпочитани капиталови обекти по реда на Закона за поощряване на вложенията.

Движение за права и свободи поддържа патриотите. „ ПГ на Движението е съпричастна към ускорение на капиталовия процес”, акцентира Йордан Цонев.

Българска социалистическа партия настояха да се резервира опцията за обжалване на две инстанции. Когато се отнася до значими стратегически обекти, е неприемливо да се редуцира втората(касационната) инстанция, обоснова се Филип Попов. Това създавало и условия за корупция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР