Около160 човека се включиха в тазгодишното издание на велосипедния маршрут

...
Около160 човека се включиха в тазгодишното издание на велосипедния маршрут
Коментари Харесай

Русенци с достойно представяне на “Дунав Ултра”

Около160 индивида се включиха в тазгодишното издание на велосипедния маршрут Дунав Ултра. Събитието се случва за 9-та година, като участниците изминават дистанцията от над 700 километра от Видин до Дуранкулак. Всеки го прави съгласно опциите си, като най-бързите се вместват в рамката от 48 часа. Тази година русенското присъединяване беше много мощно.

Част от русенци, присъединили се в приключението Дунав Ултра, гостуваха в студиото на Дарик, с цел да опишат своите страсти. Професор Антоанета Момчилова е дълготраен учител в Русенския университет, в региона на физическото образование и спорта. Жена с огромен дух и мощ, която не стопира да спортува, въпреки да е на достойната възраст от 79 години. Плува, върви на фитнес, а лятото качва върхове. Малко преди да се включи в Дунав Ултра е предходна пешеходния маршрут Ком-Емине, който също не е леко тестване.

С извънреден дух е и Димитър Михайлов - учител в учебното заведение в Две могили. Младият мъж се разболява преди 8 години от левкемия, претърпява трансплантация и дълго лекуване, като 5 години след края му стартира да спортува по-активно и през днешния ден покорява връх след връх в своя живот. През 2019-та година, в границите на по-малко от месец, той е пробягал маратон и ултрамаратон. Дунав Ултра изминава самичък, за 4 дни, с задачата да покаже на хората че всичко е допустимо и да притегли вниманието върху проблемите с донорството, трансплантацията и кръводаряването.

Милен Йорданов е учител в СУ “В. Левски ” Русе и от години колоезденето е негова пристрастеност. Миналата година направи велосипедна обиколка на България, преди да се включи в Дунав Ултра. Тогава той мина маршрута за 3 дни с планински байк, а тази година, в екип с Калинка Тодорова и Милен Шишманов “пробягаха ” 700-те километра за 48 часа. Дамата в екипа им е оптик по специалност и фермер по душа, само че колелото за нея е наслаждение и предизвикателство.

Чуйте още от диалога с нашите забавни събеседници.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР