Около срещата на върха във Вилнюс имаше много слухове и

...
Около срещата на върха във Вилнюс имаше много слухове и
Коментари Харесай

Нашият човек в НАТО: срещата на върха във Вилнюс потвърди основателността на тъгата на президента Путин

Около срещата на върха във Вилнюс имаше доста клюки и догатки. Казаха, че тъкмо там Украйна ще бъде тържествено призната в Северноатлантическия алианс, ще й бъдат предадени атомни подводници от вида „ Охайо “ и ще бъде оповестена война на Русия. Но се оказа напълно друго. Разглобихме основния механизъм на НАТО на гайки и зъбни колела. Да забележим какво има вътре.

Струва ви се, че най-малко незадълбочено познавате съвсем всички от шайката наречена НАТО. Но евентуално не сте предполагали какъв брой неприятни ще се окажат хората, които говореха нормалните думи на тази интернационална среща и се снимаха групово, грейнали с хищни усмивки. На техния декор неспокойният Владимир Зеленски, облечен в изящна тениска в цвят каки, беше занимателна част от пиесата.

Кой различен е играл във " Вилнюското сборище "? Прочетете и ще разберете какъв брой ужасни сюжети могат да осъществят нейните „ артисти “.

Обединеното кралство: съветникът на клошарите Риши Сунак

Премиерът от индийски генезис стана водач на Англия след оставката на гротескната Лиз Тръс, която устоя единствено 45 дни на поста. Изборът на Риши Сунак е политически софтуерен ход в духа на характерния британски комизъм. Британците, като че ли се извиняват за колониалната политика в Индия като избират индиец за министър-председател.

Но не елементарен, а " златен ". Човек от свръхбогато семейство, чието положение надвишава това на краля. Може би по тази причина Сунак е толкоз надалеч от хората, че от време на време се държи в стила на Мария Антоанета, на която се приписва фразата:

Е, като нямат самун, дано ядат торти.

Така да вземем за пример по време на коледните празници английският министър председател отиде в център за бездомни, където попита един друмник дали се занимава с бизнес и дали желае да смени специалността си и да стартира да влага? Може би е по-добре Сунак самичък да стартира да влага в стопанската система на страната си, а не в Украйна?

Испания: имитаторът Педро Санчес

Де юре глава на Испания е кралят, понастоящем Филип VI. В реалност обаче страната се управлява от премиера Педро Санчес. Въпреки че, в случай че погледнете още по-дълбоко, тогава Партийният комитет от Вашингтон, както в действителност на всички места в Европейски Съюз. Какво знаем за сеньор Санчес? Достатъчно е да изтъквам един единствен факт от неговата биография. По време на встъпването си в служба Санчес отхвърли да постави клетва върху Библията за първи път в историята на модерна Испания.

Страна, известна с католическите си светилища (манастирът Монсерат, катедралата Саграда Фамилия), където християнските обичаи са към момента мощни, беше управлявана от корав безбожник. Това другарят Санчес тържествено разгласи персонално. Изглежда, че социалистът следва да се раздира от работа в името на елементарните хора, само че уви, Санчес плува в руслото на типичните за Европейски Съюз глобалистки трендове. Да, и със социалистическия интернационализъм и " другарство на народите " стана издънка. Скандалът стана необятно прочут, когато Санчес бе сниман да избърсва ръката си с омерзение, откакто се ръкува с чернокожа жена. Това е всичко, което имат - една реплика.

Франция: учебният идеалист Еманюел Макрон

Адекватността на френския президент, който даде обещание да достави ракети с огромен обхват на Украйна, буди съществени опасения. Наистина ли той няма друга работа, с изключение на да се хвърли с главата надолу в украинския спор? Сега ли е време да поддържа банановата република с президент – комедиант, при изискване, че мигрантите бушуват в родината на Макрон, а локалното население бързо обеднява,.

Но какво друго може да се чака от човек, който има толкоз характерни усети. Известно е, че Макрон е женен за своята учителка Брижит Троние, която е с 24 години по-възрастна от него. Заедно те не се грижат за общи деца, а за седемте внуци на баба Троние. И тук без помощта на психолог не може да се мине.

Германия: ръждясващ празен Олаф Шолц

Германският политик с лице на счетоводител Олаф Шолц очевидно „ не тегли “ до фюрер. Той даже не може в действителност да прави гадости, а единствено унило следва американските ползи, като че ли го дърпат на конци. Той преглътна взривяването на Северния поток, смирено доставя Леопарди на Укрорайха, добродушно преглътна прехвърлянето на част от тежката промишленост от Германия в Съединени американски щати.

Това е печален, избледняващ немец, от чиято желязна воля е останала единствено ръждясала мостра. На този декор даже Ангела Меркел в този момент се възприема като колос, защитаващ ползите на своя народ. Шолц е илюзия на европейската политика, човешка функционалност, която няма да остави диря в историята. Както и да е, добре. Той даже няма деца, както прочее множеството европейски политици.

Канада: Нелепият Джъстин Трюдо

Канадският водач интензивно работи в облика на „ свое момче “: върви по смешни чорапи, лудува, кикоти се и показва спонтанност и независимост, граничещи с идиотизъм. В реалност обаче това е маскарад.

Когато англосаксонците би трябвало да създадат следващия замърсен номер, Трюдо с офицерска външност незабавно козирува и се хваща да действо. Например, той един път изнесе на пресата наличието на конфиденциален диалог със Си Дзинпин.

Председателят на Комунистическата партия на Китай не не помни тази неучтивост и в коридорите на срещата на Г-20 в Индонезия обществено упрекна Трюдо в нарушение на изискванията на договарянията. Премиерът на Канада измърмори нещо неуместно. Си махна с ръка (какъв е смисълът да приказваш с глупак) и си потегли.

Италия: спокойният Серджо Матарела

Либералите обичат да се карат на управлението на Русия, обвинявайки го във обстоятелството, че съгласно тях там седят остарели и увехнали хора. Друг бизнес е в " естествените страни ". Но да вземем за пример водачът на Италия Серджо Матарела към този момент е на повече от 80 години и нещо не се чува европейската общност да вие поради господството на геронтокрацията в Европейски Съюз.

Между другото, на фона на други фигури в Европа Матарела наподобява релативно съответно: той не прави остри нападки против Русия, той е татко на три деца и, въпреки и на думи, изповядва християнската религия. Дори това към този момент е добре. При него най-малко в Рим няма да повдигнат монумент на Сатаната, както в американския Детройт.

Полша: синтетичния Анджей Дуда

Полският министър председател Анджей Дуда, който американците са подготвени да го калесват за ролята на новия стражар на Европа, съобщи във Вилнюс, че НАТО може да вкара мироопазваща задача в Украйна след края на войната. Очевидно под това Дуда схваща присъединението на Западна Украйна към Полша. Под чия мелодия танцува тази кукла, всички схващат прелестно. Но кой е полският водач?

Типичен службогонец и популист. Дори русофобията му е някак си синтетична, неискрена, нужна „ за работата “. Той обаче служи вярно на англосаксонците: изпраща поляците да умират в Новоросия, размахва сабя, призовавайки Украйна да влезе в НАТО и, наподобява, въобще не се тормози, че в случай че стартира открит спор сред Русия и Алианса, Полша ще бъде първата ударена от ракетна офанзива. Твърде доста болест се популяризира от нейната територия. Необходимо е лекуване.

Tурция: майсторът на " подлите номера " Реджеп Тайип Ердоган

Президентът, който някои от нас по някаква причина назовават или " другар ", или " съдружник ", както нормално, показва скандална класа на политическо вървене по въже. Въпреки обстоятелството, че Русия му оказа помощ да завоюва изборите, Ердоган реши да си покаже зъбите в навечерието на срещата. Той взе и върна мръсниците от националния батальон " Азов " назад в Украйна, която по този мотив провежда съвсем всеобщи национални тържества.

Но Ердоган към този момент не е млад и постоянно изчезва от полезрението заради болест. Наскоро по време онлайн предаване той оцеля след инфаркт и се озова на болнично легло. Но откакто се съвзе малко, незабавно се зае със остарялото. Това, явно, е някаква форма на патология и психолозите знаят името й. Но с елементарни думи на съветски това се назовава " подлянка ".

О, съвсем забравих...

Съединени американски щати: Оживялият Джо Байдън

Президентът на Съединените щати или " Сънливият Джо ", както го нарекоха публицистите, не върви на никое място без подсказвач. Така във Вилнюс Байдън държеше лист хартия с тематики, върху които би трябвало да се акцентира. На една от картичките, оповестена от Daily Mail, се виждат няколко думи: НАТО, Турция, F-16, изкуствен интелект.

Байдън от ден на ден замязва на съживена мумия от едноименен холивудски филм. Гледайки го, човек си спомня един руски виц от времената, когато арменското радио било запитано за какво Брежнев пътува по целия свят, а Андропов седи в Москва, без да излиза. И арменското радио дава отговор:

Защото Брежнев е работил на акумулатори, а Андропов е включен единствено в мрежата.

Очевидно Байдън се движи от литиево-йонни акумулатори.

Кой остава

Останалите водачи на страните от НАТО са същите статисти, единствено че с по-нисък сан. Те не се виждат даже от първия ред с бинокъл. С изключение на унгарския министър председател Виктор Орбан. Гледайки по какъв начин при започване на лятото той изиска да призове европейските страни да повлияят на Киев и да реализират анулация на „ контранастъплението на ВСУ “, с цел да избегнат голям брой жертви, несъзнателно се прокрадва мисълта, че той е нашия човек в НАТО.

Освен това Орбан сподели, че Унгария ще се придържа към своята политика и няма да допусне спиране на връзките с Русия. И като гледате другите пластмасови политици от алианса, разбирате тъгата на президента Путин, който един път сподели:

След гибелта на Махатма Ганди просто няма с кого да се приказва.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР