Около петнадесетина протестиращи от сдружението БОЕЦ изразиха недоволството си от

...
Около петнадесетина протестиращи от сдружението БОЕЦ изразиха недоволството си от
Коментари Харесай

15 човека от БОЕЦ пред парламента срещу Пеевски и новото мнозинство

Около петнадесетина протестиращи от сдружението БОЕЦ показаха недоволството си от участието на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в комисията по конституционни въпроси, която би трябвало да е основата на готвените промени във Върховния закон.

Кордонът от служители на реда бе осезаемо по-многоброен от протестиращите, а при започване на мероприятието се стигна и до самобитен конфликт сред ръководителя на Боец Георги Георгиев и силите на реда, откакто Георгиев и двама-трима негови сподвижници се пробваха да преминат през кордона, с цел да внесат подписка с настояванията си в Народното събрание. Това обаче не се случи, като недоволният жител даже се строполи на земята при конфликта си с служителите на реда. В последна сметка пристрастеностите бързо се успокоиха, а събраната подписка алегорично бе накъсана и хвърлена по постройката на Народното събрание.

" Тук сме против това срамно и безобразно решение Пеевски да стане член на конституционната комисия. Което се случва някак знаково 10 години след началото на гражданските митинги след избора на Пеевски за началник на ДАНС. Сега той е още веднъж е на върха на страната и ще написа измененията в Конституцията ", изясни мотива за недоволството си Георгиев.

" Подмяна ". Така дефинира протестиращият новосъздадената управническа конструкция сред ПП/ДБ и ГЕРБ и търсенето на Движение за права и свободи за конституционните промени. " ГЕРБ и Движение за права и свободи са носителите на този циничен корупционен модел, който завладя страната и институциите и те нямат място във властта. "

Освен Пеевски да не е член на конституционната комисия, от БОЕЦ желаеха още и импийчмънт на президента Радев. Не дадоха отговор на въпрос обаче - желаят ли оставка на новото държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР