Около час и половина след случая с избягалите затворници разпоредих

...
Около час и половина след случая с избягалите затворници разпоредих
Коментари Харесай

Зам.-министърът на правосъдието: Личният състав на Софийския затвор е в намален състав перманентно

Около час и половина след случая с избягалите пандизчии разпоредих да се сътвори комисия, която да изследва по какъв начин тъкмо се е случил случаят, които са виновните лица. Това заяви пред Българска национална телевизия Николай Проданов, заместител – министър на правораздаването, отговарящ за пандизите.
Тази комисия има период до 12 април да завърши своята работа и тогава бихме могли да ви осведомяваме до какви заключения е стигнала тази комисия, кои са виновните лица, какво тъкмо са прегрешили и какво ще бъде нашето отношение към техните неточности.

“Преодолени са трима чиновници, единият е атакуван физически, другият е застрашен с оръжието, като безусловно револверът му е опрян в слепоочието и той след малко колебание очевидно е натиснал въпросното копче, отворил вратата. И третият наш чиновник – на този най-външния пост номер едно, на записите се вижда доста ясно, че той се пробва да ги спре, физически да ги задържи, те го блъскат, той пада на една страна, тогава против него се стреля. Те бягат през вратата, той потегля след тях, вади своето оръжие, само че към този момент на улицата и си проличава по какъв начин се двоуми дали да го употребява това оръжие, в случай, че там вървят коли и хора и не го използва”, съобщи Проданов.

Личният състав на Софийския затвор е в понижен състав непрестанно, съобщи Проданов, като изясни, че непрекъснато текат състезания, само че до момента в който протече единият и към този момент има напуснали чиновници.

Злощастна случайност в съответния случай е, че там, където стартира самият случай, където се предава тази техника в специфичната стая за това, по принцип би трябвало да работят двама наши чиновници, бил е един, тъй като другият е бил в отпуска.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР