Около 80% от домакинствата в Киев са без вода и

...
Около 80% от домакинствата в Киев са без вода и
Коментари Харесай

След руския ракетен обстрел 80% от домакинствата в Киев са без вода и ток

Около 80% от семействата в Киев са без вода и без електричество след съветския ракетен обстрел в сряда. Всички общински служби са на крайник, с цел да възстановят подаването допустимо най-скоро, заяви кметът на 3-милионния град Виталий Кличко. Засегната е също и ефирната телевизия.

Седем души починаха по време на последния съветския обстрел, а трите атомни централи, които към момента са под украински надзор, бяха изключени от мрежата.

АЕЦ „ Запорожие “, най-голямата в Европа, беше принудена още веднъж да премине на дизелови генератори, с цел да може да зареди охладителните системи.

Пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Володимир Зеленски упрекна Русия в „ закононарушения против човечеството ”.

„ Мисля, че повече от 85% от жителите на Киев са без ток и вода. Температурите са може би към минус 3 градуса сега ”, изясни пред Нова тв Петко Петков, програмист, доброволец в Украйна.

„ Някои са имали шанс и са се сдобили с генератор. Той сега циркулира, само че не съумява да стопли доста добре постройката ”, изясни Петков.

„ От 2 дни има точки, от които всеки може да отиде и да се достави с вода и храна. Властите ни осведомиха, че в границите на днешния ден би трябвало да пуснат водата. Стараят се обаче да пуснат първо сериозната инфраструктура – първо в лечебните заведения ”, изясни Петков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР