Около 760 000 южнокорейци, които са получили първа доза от

...
Около 760 000 южнокорейци, които са получили първа доза от
Коментари Харесай

Южна Корея ще смесва ваксините на AstraZeneca и Pfizer

Около 760 000 южнокорейци, които са получили първа доза от имунизацията на AstraZeneca, ще получат предложение за имунизацията на Pfizer заради закъснение на доставките от световната скица за шерване на ваксини КОВАКС, заяви Ройтерс, като цитира изказване на държавното управление.

Няколко страни, в това число Канада и Испания, към този момент утвърдиха сходно разбъркване на ваксини, най-вече заради опасения за редки и евентуално смъртоносни съсиреци, свързани с имунизацията на AstraZeneca. Испанско изследване сподели, че слагането на ваксина на Pfizer на лица, които към този момент са получили доза от AstraZeneca, е безвредно и дейно, съгласно предварителни резултати.

Около 835 000 дози от имунизацията на AstraZeneca се очакваше да дойдат в Южна Корея до края на юни по линия на КОВАКС. Властите възнамеряваха да ги употребяват най-вече за имунизирането на към 760 000 здравни служащи и работещи на първа линия, които са получили първата си доза през април. Доставката обаче беше отсрочена за юли или по-късно, а страната към този момент е изразходвала запасите си от ваксини на AstraZeneca заради по-високото от упованията присъединяване в акцията за имунизация.

Над 27 на 100 от 52-милионното население на Южна Корея са получили най-малко по една доза към днешна дата. Страната е на път да извърши поставената цел за 70 на 100 имунизирани до септември и да доближи стадия на груповия имунитет през ноември.

Миналият месец Сеул заяви, че ще организира клинични тествания за разбъркване на имунизацията на AstraZeneca с тази на Pfizer и на други фармацевтични компании, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР