Около 69 процента от пълнолетното население на Индия е ваксинирано

...
Около 69 процента от пълнолетното население на Индия е ваксинирано
Коментари Харесай

Ваксинираните срещу COVID в Индия станаха 70 на сто само за година

Около 69 % от пълнолетното население на Индия е имунизирано с две дози против COVID-19, заяви държавното управление на премиера Нарендра Моди на първата годишнина от началото на индийската имунизационна акция против заболяването, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

На 16 януари 2021 година 1,3-милиардната страна сложи началото на най-голямата имунизационна акция в света с задачата до края на годината да имунизира цялото си пълнолетно население (около 900 милиона души). Макар амбициозната задача да не беше изпълнена, имунизираното население над 18 години е 93 на 100, съобщи държавното управление.

" Нашата имунизационна акция беше от огромна изгода за битката против COVID-19. Тя избави животи, а оттова и препитанието на хората ", написа Моди в Туитър.
свързани новини3300на 12.04.2021
Индия е на челните места в света по брой на случаи на COVID-19 от началото на пандемията. Те са към 37 млн. и по този индикатор пред нея са единствено Съединени американски щати. Починалите са минимум 486 066, огромна част от които изгубиха живота си по време на втората вълна на болестта в интервала април - юни, провокирана от Делта разновидността на ковид.

За последното денонощие Индия регистрира 271 202 новозаразени, най-големия брой на дневна база от осем месеца. Делът на признатите в болница обаче остава невисок, съобщи здравното министерство.

Новото повишаване в броя на инфектираните се дължи главно на разновидността Омикрон, само че разновидността Делта също e необятно публикуван в Индия, споделят специалисти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР