Около 60 хиляди лева са събрани в последния пълен работен

...
Около 60 хиляди лева са събрани в последния пълен работен
Коментари Харесай

Около 60 хиляди лева са събрани в последния работен ден в общината в Кюстендил

Около 60 хиляди лв. са събрани в последния цялостен работен ден от отиващата си година в отдел " Местни доходи " към общината в Кюстендил. Това заяви зам.-кметът по финансите Надя Каратова , която дефинира това като самобитен връх. 
На 6-те каси са импортирани 58 хиляди лв. - локални такси и налози, от санкции и други. Отделно някои са плащали и по електронен път. 
И в този момент се съблюдава правилото българинът в последния миг да се издължава към хазната и по другите си парични отговорности. 

Добрата вест в отиващата си година е, че  такса боклук за Кюстендил остава 1.4 промила върху данъчната оценка, а отвън града - 2 промила. 27 от най-малките села са освободени от таксата за битови боклуци. Такса от 1 промил ще заплащат жителите на Ново село, Каменичка Скакавица, Ръсово и Горна Брестница. В най- огромните села от общината такса боклук е в размер на 2 промила. В  най-малката общинав България Трекляно пък минипарламентът  дал своя вот да остане досегашната такса боклук от 1 промил, сподели кметът Радко Петрунов. Това са алегорични суми, като се има поради прекомерно ниската данъчна оценка  на парцелите в 19-тенапълно обезлюдени селца в общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР