Около 60-70 процента е спадът на туристи в Пампорово от

...
Около 60-70 процента е спадът на туристи в Пампорово от
Коментари Харесай

60-70 процента спад на туристи в Пампорово

Около 60-70 % е спадът на туристи в " Пампорово " от началото на ски сезона, сравнявайки с данните от предходната зима, осведоми изпълнителният шеф на " Пампорово " АД Мариан Беляков. Според него сдружението съумява да задържи работните места и фрагментите в сложните за туризма условия по време на пандемия, като в това отношение оказват помощ и средствата по мярката " 60/40 ". В курорта са въведени спомагателни, още по-строги противоепидемични ограничения, главно в зоните на лифтовите станции. Близо 99 на 100 от туристите в " Пампорово " са българи, а 1 % са задграничните клиенти от балкански страни, пътуващи най-вече с персонален превоз.

Официално доказан случай на ковид измежду туристи или личен състав в хотелите в Пампорово от началото на сезона до момента няма, показва Беляков. В регионите на лифтовите станции са обособени дълги 4-лентови коридори, които да обезпечават отдалеченост сред изчакващите скиори. На входа на всеки кулоар се следи за носене на маска и в случай че екскурзиантът няма, му се дава безвъзмездна. В част от хотелите входящият надзор на рецепция включва и премерване на температурата на влизащите.

Чуждестранното наличие по пистите в курорта е извънредно оскъдно- най-вече румънци, турци, гърци, сърби. И измежду балканските туристи се вижда отвод от пътешестване към " Пампорово " след прелюдия наложителен ПСР тест за влизане в страната ни.
Доволни сме от развиването на сезона, който евентуално ще продължи до началото на април, съобщи Мариан Беляков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР