Около 500 социалисти са били назначени във властта, докато социалистите

...
Около 500 социалисти са били назначени във властта, докато социалистите
Коментари Харесай

500 кадри на БСП назначени на държавни позиции по време на четворната коалиция

Около 500 социалисти са били назначени във властта, до момента в който социалистите управляваха в четворната коалиция, а Корнелия Нинова бе вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, оповестява "Стандарт ", като разгласява листата с назначените и се базира на източници от Министерски съвет.
Кадрите на "Позитано " 20, които са били назначени в локални и национални служби и министерства, са най-вече локални партийни водачи, деятели, апаратчици и членове на Националния съвет, преброители от Конгреса, както и някогашни депутати, подкрепящи партийното управление.

Освен шефски места в поделенията на общественото министерство, ръководено от Българска социалистическа партия, където членове на партията са оглавили Бюра по труда в страната и отдели по обществено обезпечаване, социалисти са застанали отпред и на служби в земеделието, като горски стопанства и общински и регионални аграрни служби, наред с ДФЗ, Дирекция за битка с градушките, БАБХ и четирите огромни държавни горски предприятия, излиза наяве от оповестения лист.

Освен замяната с фрагменти на Българска социалистическа партия на заварените специалисти в ръководените от социалистите ведомства, социалисти са получили постове и в министерства, ръководени от съдружните сътрудници. Така да вземем за пример, ексдепутатите Страхил Ангелов и Кольо Милев са станали съветници в политическите кабинети в Министерство на регионалното развитие и Министерство на защитата, които бяха ръководени от Има Такъв Народ и Политическа партия.

Настоящият лидер на алената листа в Сливен Деян Дечев пък е бил консултант в политическия кабинет на земеделското министерство при министъра социалист Иван Иванов, а Атанас Костадинов - в кабинета на Борислав Сандов в Министерство на околната среда и водите. Крум Дончев пък е натрупал трудов стаж като консултант в транспортното министерство под шапката на Николай Събев. В Службата по търговско-икономически въпроси в Париж, която е под шапката на Министерство на стопанската система и промишлеността, пък е бил назначен някогашният евродепутат Евгени Кирилов, сочи справката.

За да се отворят вакантни места за хората на соцлидерката, са били освободени фрагменти с дълготраен опит. Според "Стандарт " множеството от управителните длъжности са заети от членове на Българска социалистическа партия без конкурс и без нужния опит и подготовка.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР