Около 500 руски войници са били убити или ранени при

...
Около 500 руски войници са били убити или ранени при
Коментари Харесай

Украйна унищожи още две казарми. Зеленски: Русия планира да ...

Около 500 съветски бойци са били убити или ранени при украински удар в село Чулаковка в Херсонска област, заяви Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/. Ударът е нанесен още на 31 декември, само че за него се разбра публично през днешния ден. Вчера съветското МО не загатна сходен удар, единствено в обществените мрежи се промъкна нищожна информация за него.

Украинската войска е унищожила и база на руснаците в село Правие Саги, също в Херсонска област. В случая окупаторите сами са издали местоположението си, защото в обществените мрежи постоянно са били оповестени фотоси от житието им в комплекса Grand Prix. ВСУ са унищожи няколко здания от комплекса. Все още не е ясно какъв брой са жертвите.

Вниманието през вчерашния ден бе ориентирано към различен удар на Украйна - в село Макеевка, където бе срината постройката на професионална гимназия, в която са били настанени над 600 мобилизирани. Според съветското МО починалите там са единствено 63 души, само че съветските военни репортери оспорват тази цифра и приказват за над 100 убити и най-малко още толкоз ранени. Много се водят и безследно изчезнали. За многото жертви при удара с HIMARS по Макеевка способства и фактът, че в постройката са били съхранявани доста муниции и над 5 тона дизелово гориво. Това стана мотив за голям брой рецензии към военното управление на Русия, а президентът Владимир Путин е наредил следствие, което да откри кой е отговорен за грешките при настаняването на военнослужещи и при съхраняването на муниции.

Русия възнамерява продължителна акция от удари с ирански дронове, с цел да изтощи Украйна, сподели украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание.

„ Имаме информация, че Русия възнамерява продължителна офанзива с дронове Шахед “, съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение. „ Тя евентуално разчита на изтощението. Да изтощи нашите хора, нашата противовъздушна защита, нашата енергетика “, сподели той.

По думите му Украйна би трябвало да „ работи и да направи всичко, тъй че тази цел на терористите да се провали, както всичките им останали “. Последните денонощия украинската войска смъкна 27 дрона-камикадзе Shahed-136, три разследващи дрова " Орлан 10 " и вертолет Ка-52, оповестява Генщабът на украинската войска. " В последните дни съперникът нанесе 6 ракетни и 52 авиационни удари, извърши 77 обстрела с реактивни системи за залпов огън. Гражданската инфраструктура бе цел на 6 ракетни и 30 авиационни удари ", се споделя по-нататък. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР