Около 500 бежанци се настаниха във фургоните в разпределетилния център

...
Около 500 бежанци се настаниха във фургоните в разпределетилния център
Коментари Харесай

Масово недоволство сред украинските бежанци в Елхово поради липса на топла вода и храна

Около 500 бежанци се настаниха във фургоните в разпределетилния център Елхово, заяви Нова тв. 

„ Излязохме от рейса и ни оставиха ”, оплака се бежанка. Заради изискванията друга разяснява, че си потегля. Имаше и хора, които са извънредно нуждаещи се.

Масово неодобрение измежду бежанците имаше заради неналичието на топла вода и храна. Майка с три деца показа, че нощес са си легнали гладни, тъй като никой не им е дал храна. Друга майка пък съобщи, че няма никакви условия за малко бебе, което тя държеше на ръка. В лагера с фургоните има е възрастни хора, инвалиди. " Майка ми е не вижда, не може да върви сама до тоалетната, която е в другия завършек на лагера. Тук няма никакви условия ", изясни друга бежанка. 

Председателят на Държавната организация за бежанците/ДАБ/ Мариана Тошева е в центъра и удостовери, че през днешния ден ще дойдат още украинци. Те ще останат в разпределителния центът до 72 часа, след което ще бъдат пренасочени.

„ Просто тук е буферен център до 72 часа. Това е по този начин нареченият филтър или триаж, с цел да се приоритизират хората със по-специфични потребности. Това е смисълът на буферната зона. След това се насочват, вършат се групи и описи, в случай че хора са се сближили, до момента в който са били на един хотел, може някаква група, да кажем 40-50 индивида, да бъдат ориентирани и надлежно към почивна база, тъй че да не се разделят, откакто са основали една миниобщност. Вече разбрах, до момента в който идвах по пътя, че има една жена на инсулин. С нейните придружители, както и други в случай че има в такова уязвимо състояние с бебенцата, да бъдат ориентирани към този момент към почивни бази, с цел да могат да се настанят в условия, в които да изкарат до 31 август, както е втората фаза на програмата ”, изясни Тошева. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР