Около 50 000 операции за лечение на рак не са

...
Около 50 000 операции за лечение на рак не са
Коментари Харесай

Пандемията причини отлагането на 50 000 операции на раково болни в Германия

Около 50 000 интервенции за лекуване на рак не са осъществени в Германия за интервала от началото на пандемията доникъде на юни, заяви дв понеделник ръководителят на неправителствената организация за помощ в лекуването на рака "Дойче Кребсхилфе " Герд Нетековен, представен от ДПА.

По думите на Нетековен пред в. "Аугсбургер алгемайне " това е към една четвърт от интервенциите, които другояче биха били осъществени за това време.

COVID-19 може да докара до гибелта на близо 20 000 онкоболни във Англия за година

"Мерките в помощ на пациентите с рак, като се стартира от психическите и се стигне до палиативните грижи, са орязани в лечебните заведения, от време на време коренно ", сподели той.

Освен това, по думите му, се отсрочват и лечебни и диагностични процедури.

"В един миг това може да докара до животозастрашаващи обстановки за пациентите с рак ", добави Нетековен.

Той отхвърли изказванията, че редуцирането на грижите се дължи на това, че пациентите си стоят вкъщи заради боязън от зараза с ковид. "Няма по какъв начин 50 000 интервенции на раково заболели да са анулирани и повода за това да е, че пациентите не посещавали лечебните заведения ", сподели той.

Макар че цялостната конюнктура до известна степен да се е успокоила, тя продължава да бъде все по този начин неподходяща за тези пациенти, съобщи Нетековен.

"Това се отнася и за ранното диагностициране на рака. Опасяваме се, че напълно скоро ще се сблъскаме с такива пациенти, които са били диагностицирани доста късно ", сподели Нетековен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР