Около 5-6 часа имаше огромна колона от българи, които искаха

...
Около 5-6 часа имаше огромна колона от българи, които искаха
Коментари Харесай

Георгиев за скандала на границата: Глобите ни бяха платени на полицаите на ръка и в евро

Около 5-6 часа имаше голяма колона от българи, които желаеха да отидат, да почетат паметта на Гоце Делчев. Това беше изцяло съзнателно направено от северномакедонските управляващи, това съобщи досегашният народен представител от " Възраждане " Ангел Георгиев във връзка задържането му на границата със съседката ни.

При случая беше задържан и репортерът на " Евроком " Адриан Асенов.

Вкараха ни в самия пункт, на вкарването ни удряха неведнъж, а в стаите - също ни биха. Аз съм минимум битият от всичките. Имам посинен клепач на лявото око, болки по ръцете и пръстите. Бях удрян в главата с юмруци. Имаше и закани, продължи някогашният депутат.

По думите на Ангел Георгиев македонските служители на реда са забранили на присъстващите на границата да снимат.

Подал съм съответната тъжба, акцентира той.

Поисках да се обадя и на представители, на юрист. Поисках да се обадя на доктор, с цел да получа здравна помощ и обзор, желаех да се обадя на фамилията си и на българските управляващи, само че в последна сметка не получихме никаква поддръжка от българската страна. Бяхме държани няколко часа с белезници задържани, а по-късно ни закараха в съда Крива Паланка и се водеше един много чудноват развой. Изцяло псевдо правосъден развой, придружен с отрковена агитация в македонските медии, сподели още Георгиев.

От българската страна не пристигна безусловно никой. Сами си осигурихме юрист от " Възраждане ", сподели още някогашният депутат.

Паричната гаранция, санкциите, които трябваше да се платят, са дадени на ръка на открито на служителите на реда, в евро. Ние нямаме никакъв документ за тези пари от кого и защо са взети, сподели още Георгиев.

От " Възраждане " бяхме основатели Народното събрание да излезе с декларация за растящото напрежение и ненавист против българите в Северна Македония, регистрира още той.

Ще апелираме в Европейския съюз за правата на индивида и ще предизвикваме против с Урсула фон дер Лайен и господин Вархей, с цел да знаят какво се случва в Северна Македония, че страната не е скъсала връзките си с тоталитаризма, посочи още членът на " Възраждане ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР