Около 400 000 нови случая на COVID-19 са регистрирани през

...
Около 400 000 нови случая на COVID-19 са регистрирани през
Коментари Харесай

СЗО: Епидемията се ускорява!

Около 400 000 нови случая на COVID-19 са регистрирани през уикенда, а новата ковид на пандемия не демонстрира признаци на намаляване, заяви Световната здравна организация.

" Епидемията се форсира. Не сме достигнали пика на пандемията ", сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на виртуална конференция.

СЗО заяви и че е признала „ новите доказателства “ за предаването на ковид а по въздушен път, оповестява БГНЕС.

Международна група от 239 учени прикани в понеделник управляващите, в това число Световната здравна организация, да признаят, че ковид ът може да се популяризира във въздуха на дистанции надалеч над два метра и да преразгледат надлежно напътствията си за предварителна защита.

В коментар, появил се в списание Clinical Infective Diseases, специалистите написаха, че изследванията демонстрират " отвън всякакво подозрение ", че вирусите могат да пътуват десетки метра във въздуха, а анализите на някои събития посочили, че същото важи и за вируса SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19.

Техните рекомендации включват по-голяма вентилация за закрити помещения; въвеждането на високоефективни въздушни филтри и ултравиолетови лампи; и да се избегне пренаселеността в постройките и в публичния превоз.

По-рано през днешния ден Агенция Франс Прес заяви, че повече от 200 000 души са умряли от новия ковид в Европа.

Две трети от 200 005 смъртните случаи са във Англия, Италия, Франция и Испания.

Засега Европа е континентът, най-силно обиден от пандемията, при която са умряли 538 418 души по целия свят. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР