Около 4 тона храни събра дарителска акция в района на

...
Около 4 тона храни събра дарителска акция в района на
Коментари Харесай

Във Варна и Велико Търново събират продукти от първа необходимост за бежанците от Украйна

Около 4 тона храни събра дарителска акция в региона на Велико Търново.

Преди обяд през днешния ден няколко буса с хранителни артикули от първа нужда ще потеглят от Велико Търново към Украинския културен център във Варна. Оттам те ще бъдат разпределени към места, на които се настанят украински жители. Акцията беше проведена в края на предходната седмица и беше подкрепена от десетки хора.

“Посрещнахме от хора от моя град. Много са уплашени, имат потребност от всичко - храна, жилище. Всеки може да помогне, може да се обади на персоналния ми телефон. Вече настанихме едно семейство. В момента чакаме още 15 човека”, сподели в “Денят започва” един от уредниците на акцията - Лина Андреева, украинка, която от дълги години живее в България.

България е отворила сърцето си и домовете си за тези хора, сподели Симон Милков - също уредник на акцията.

Повече за акцията във Варна вижте тук:





“Не мога да заставам безразличен като младеж, не мога да отида там с оръжие. Затова в петък се организирахме и в събота и неделя събрахме към 4 тона храни, които потеглят към Украинския културен център във Варна, който разпределя храните по гранично-пропускателните пунктове, които поемат потока от искащите да влязат в България и за тези фамилии, които към този момент са настанени на територията на Добрич и Варна околия”, изясни той
Идеята е акцията да стане постоянна, добави Милков.

Още детайлности вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР