Около 36 милиарда долара са изтеглили за година чуждестранни инвеститори,

...
Около 36 милиарда долара са изтеглили за година чуждестранни инвеститори,
Коментари Харесай

36 милиарда долара изтеглиха за година чужди инвеститори от Русия

Около 36 милиарда $ са изтеглили за година задгранични вложители, напуснали Русия по сметки на ръководителя на аналитичния отдел на Банката за корпоративно финансиране (БКФ) в страната Максим Осадчий , заяви РИА " Новости ".

Осадчий проучва данни на Централната банка на Руската федерация, съгласно които от март 2022 година до същия месец на тази година излизащи от страната компании за направили 200 покупко-продажби за продажба на активи, като единствено 20% от тях са продали активи на стойност над 100 милиона $.

" Ако приемем, че е изпълнено Правилото на Парето 80/20 във връзка с размера на активите, можем да оценим размера на изтегления от задгранични вложители капитал от Русия (...) на равнище от 36 милиарда $ ", смята Максим Осадчий .

Според Централната банка въздействието на продажбата на вътрешния пазар на съветски активи на непознати вложители в народен мащаб е лимитирано, тъй като огромна част от покупко-продажбите допускат опазване на нужните лицензи и патенти, като доста от фирмите разчитат да се върнат в Русия.
 И Michelin публично сподели довиждане на Русия
И Michelin публично сподели довиждане на Русия

Сумата на договорката не е обявена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР