Около 35% от аптеките у нас не са свързани със

...
Около 35% от аптеките у нас не са свързани със
Коментари Харесай

Едва половината аптеки у нас са въвели система за верификация

Около 35% от аптеките у нас не са свързани със системата за верификация на медикаментите. Гратисният интервал изтече на 9-ти август. Европейската инструкция планува наказания за неспазване на изискането. Те би трябвало да бъдат избрани в законодателството на всяка страна членка. У нас към този момент наказания няма.

``
реклама
Около 2300 аптеки са свързани със системата за верификация на медикаментите. Около 1300 още не са изпълнили условието.

Магистър-фармацевт Антон Вълев - ръководител на Националната аптечна камара: Ние желаеме да обсъдим по какъв метод ще стане въвеждането кой ще заплати за въвеждането на тази система и какъв брой ще се заплаща на всички фармацевти за осъществяването на този дипломиран труд.
В Добричко множеството аптеки са оборудвани, само че не работят със системата, тъй като ги бавела.

Лалка Стойчева - ръководител на Регионалната фармацевтична гилдия - Добрич: Много ни бави. А със Здравна каса, бавенето е неописуемо. Там просто клиентите си потеглят и не желаят да чакат.
Причина забавянето съгласно аптекарите е, че част от производителите не са въвели всички данни в системата.

Николай Костов - ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки: Това основава непрестанно неверни сигнали в системата, че сякаш е подправено, а то в действителност не са вкарани данните.
От Българската организация за верификация на медикаментите отхвърлиха коментар, тъй като управлението е в отпуск. От здравното министерство оповестиха, че готвят законодателни промени, които да регламентират наказания за аптеките, които не са свързани със системата за верификация.

Докато те влязат в действие, Агенцията по медикаментите ще издава наставления на нарушителите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР