Около 330 000 българи са без постоянна работа, но и

...
Около 330 000 българи са без постоянна работа, но и
Коментари Харесай

Около 330 000 българи са без постоянна работа, но и не търсят такава

Около 330 000 българи са без непрекъсната работа, само че и не търсят, и не учат. Това демонстрират данни за последната година от изследване на фондация " Фридрих Еберт ".
Според изследването демотивираният българин наподобява по този начин: млад, на възраст сред 18 и 29 години. Има приблизително обучение, фамилен е. Няма персонален приход и разчита на прихода на различен член от фамилията. Живее в село или дребен град. Няма работа от най-малко една година или, в случай че има – е неквалифициран служащ, осведоми bTV.
На въпроса " Защо не си търсите работа в България ", близо половината от интервюираните дават отговор, че няма подобаваща работа за тях. 13% пък признават, че техни родственици ги устоят.
Повече от половината демотивирани българи считат, че страната е длъжна да им обезпечи работа. За тях най-важният претекст да работят е високата заплата.
Съвсем неотдавна излезе още едно сходно изследване на проучвателен център " Тренд ", предоставено от Института за дясна политика. Според него: над 90% от българите считат, че образованието и опазването на здравето би трябвало да са изцяло безвъзмездни, а 86% са на мнение, че би трябвало да се подсигурява най-малък приход на всеки човек и че страната е длъжна да обезпечи работа на всеки, който желае да работи.
Българинът отчетливо изисква сериозна роля на страната в живота си, само че в това време не е податлив против това да бъдат нараснали налозите. Нещо повече - той избира страната да понижи налозите и дружно с това да отделя по-малко за обществени помощи и услуги, в сравнение с противоположното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР