Около 3000 души досега са били евакуирани от украинския град

...
Около 3000 души досега са били евакуирани от украинския град
Коментари Харесай

Втори конвой с цивилни напусна Суми, 3 хиляди са евакуирани от Ирпин

Около 3000 души до момента са били евакуирани от украинския град Ирпин , съобщи ДПА, базирайки се на украинските управляващи.

" Евакуацията на популацията от град Ирпин към Киев продължава ", разгласи през днешния ден украинската работа по гражданска отбрана. " На съвсем 3000 цивилни беше оказана помощ ", прибавя службата.

По информация от организация УНИАН жителите на Ирпин нямат нито вода, нито електричество.

Вече няколко дни към Ирпин , който се намира на към 25 километра северозападно от украинската столица , се водят тежки боеве . Руски военни са окупирали част от града, който е бил с население към 45 000 души преди началото на съветската инвазия. На фотоси от Ирпин се вижда по какъв начин стотици цивилни са се сгушили под опустошен мост и украински бойци ги превеждат по спонтанни пешеходни мостове.

По информация от Киев в неделя най-малко осем души са били убити, откакто съветски военни обстреляли евакуационния маршрут. От началото на спора се водят тежки боеве за надзор и на околните градове Буча, Гостомел и Ворзел.



Междувременно украинският здравен министър Виктор Ляшко заяви, че 61 лечебни заведения в Украйна са били извадени от строя от съветски офанзиви , съобщи Ройтерс.

" Терористи от страната агресор извадиха от строя 61 лечебни заведения ", сподели той по малкия екран и добави, че управляващите не могат да доставят медицински консумативи до обитаемоте места на фронтовата линия, тъй като липсват " филантропични коридори ". Русия отхвърля да е атакувала цивилни цели.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР