Около 300 протестираха пред Съвета на Европа (СЕ) в срещу

...
Около 300 протестираха пред Съвета на Европа (СЕ) в срещу
Коментари Харесай

Чеченци протестираха в Страсбург срещу произволни арести на опозиционери в руската република

Около 300 стачкуваха пред Съвета на Европа (СЕ) в против случайни арести на опозиционери в съветската република, съобщи Франс прес, като се базира на собствен публицист на място.

Според стачкуващите през последните седмици в Чечения са били арестувани стотина души - близки на сериозни към политиката на съветските управляващи блогъри, правозащитници и публични персони, които живеят в чужбина. Половината от задържаните към този момент са освободени, споделиха участници в митинга, само че прибавиха, че нямат вести за останалите, и показаха опасения, че те може да са подложени на мъчения, оповестява Българска телеграфна агенция.
свързани новини12293на 16.06.20204906на 04.02.2017
Делегация на стачкуващите връчи на представител на Съвета на Европа декларация, осъждаща " държавния тероризъм " и призоваваща всички страни от Европейския съюз " да спрат да експулсират чеченски политически бежанци " в Русия.

Базиран в Страсбург, Франция, съдебна експертиза е паневропейска организация, която следи за спазването на човешките права на континента. Той има 47 страни членки, измежду които и Русия.

Няколко самостоятелни съветски медии оповестиха през последните седмици на предходната година за случаи на изгубване или задържане на родственици на чеченски опозиционери - информации, които бяха отречени от локалните управляващи.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР