Около 300 милиона души в света купуват конзоли и компютри

...
Около 300 милиона души в света купуват конзоли и компютри
Коментари Харесай

Аудиторията на видеоигрите нарасна до 3,7 милиарда души


Около 300 милиона души в света купуват конзоли и компютри особено за игри
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалната публика на видеоигрите е повишена до 3,7 милиарда души, съгласно нов отчет на изследователската компания DFC Intelligence. Самите анализатори обаче признават, че този брой не подхожда на главната потребителска база, която е с порядък по-малка.

Реалистичната оценка сочи, че главната потребителска база е към 10% от цялата геймърска публика. Според специалистите на DFC Intelligence, аудиторията би трябвало да бъде разграничена на сегменти, с цел да се получат в действителност настоящи данни за целевия пазар на избран артикул.

Само 300 милиона души в света купуват конзоли или компютри особено за игри, означават анализаторите. Конзолната публика е съсредоточена в Северна Америка и Европа, до момента в който потребителите на мобилни игри са разпръснати по целия свят.
още по темата
„ Убеждаването на геймърите с мобилни устройства да преминат към по-голям екран се смята за същинско предизвикателство “, разяснява DFC Intelligence в отчета си.

„ Във всеки случай, това не се счита за лесна задача и множеството компании в промишлеността са задоволително рационални, с цел да съсредоточат вниманието си върху главната игрална публика “, акцентират от анализаторската компания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР