Около 30 мигранти бяха открити тази сутрин в изоставен бус

...
Около 30 мигранти бяха открити тази сутрин в изоставен бус
Коментари Харесай

Десетки мигранти задържаха за последното денонощие

Около 30 мигранти бяха открити тази заран в зарязан бус на автомагистрала “Тракия ” в посока София, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Сигналът е подаден към 9:00 часа. Бусът е зарязан наоколо до тунел “Траянови врата ”.

На място са изпратени екипи на Министерство на вътрешните работи и Спешна помощ. Част от мигрантите са превозени до столични лечебни заведения. Всички са в схващане и им се вършат обстойни прегледи.

В разнообразни лечебни заведения в София общо са настанени 18 души, оповестиха от Центъра за незабавна здравна помощ – София. В болница „ Св. Анна “ са настанени трима души, както и в болница „ Пирогов “. По двама души са настанени в ИСУЛ, МВР-болница, Военно здравна академия и УМБАЛ „ Александровска “. Четирима са признати в лечебно заведение в Пазарджик.

По случая има формирано досъдебно произвеждане за каналджийство, сподели за Българска телеграфна агенция окръжният прокурор на София Наталия Николова-Бончева. Шофьорът се търси. Бусът е бил заключен и пристигналите на място полицейски чиновници са го отворили.

В различен случай от през днешния ден осем мигранти бяха превозени в ямболската болница   “Свети Пантелеймон ”  след пътен случай , заяви за Българска телеграфна агенция заместник-директорът на лечебното заведение доктор Валентин Вълчев.

Задържани са също 12 сирийски бежанци, измежду които и две деца, в Калофер. Те са били хванати от патрул на Районното ръководство в Карлово към 21 часа нощес.

Сирийците били транспортирани с две коли. В едната имало шестима души, измежду които две момчета на 4 и на 6 години. Децата били с бащите си, оповестиха от полицията. В другия лек автомобил, който се движел след първия, били останалите шестима сирийци, на възраст от 18 до 40 години. 

Шофьорите на двете коли са литовци. Те са били задържани, а с бежанците е почнала работа работа “Миграция ”.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР