Около 3% от хората в Англия и Уелс на възраст

...
Около 3% от хората в Англия и Уелс на възраст
Коментари Харесай

3% от хората в Англия и Уелс се определят като ЛГБТ

Около 3% от хората в Англия и Уелс на възраст над 16 години се разпознават като лесбийки, гейове или бисексуални, съгласно данните от преброяването през 2021 година, оповестени в петък, предава Ройтерс.

Преброяването през 2021 година беше първото във Англия, което включваше въпрос за половата ориентировка на хората и резултатите като цяло подхождат на предходни, по-малки изследвания.

Преброяването, извършено от английската Служба за национална статистика (ONS), за първи път сложи въпрос и за полова еднаквост на хората. Около 262 000 души - 0,5% от тези на 16 или повече години - са дали отговор,

че полът, с който се разпознават, е друг от пола им, регистриран при раждането, заключи статистическата работа.

Въпросите за половата ориентировка и полова еднаквост са били доброволни, като 7,5% от хората са отказали да отговорят за своята полова ориентировка, до момента в който 6,0% не са дали отговор на въпроса за полова еднаквост.

Като цяло 43,4 милиона души в Англия и Уелс са декларирали, че са " хетеросексуални ", до момента в който

1,5 милиона - 3,2% от популацията на възраст над 16 години - се разпознават като гейове или лесбийки, бисексуални или други.

Около 1,5% от хората са заявили, че са гейове или лесбийки, а 1,3% - бисексуални. Други 0,3% са отбелязали „ друга полова ориентировка “, две трети от които са се определили като пансексуални.

Що се отнася до полова еднаквост, 262 000 души на възраст 16 или повече години са дали отговор, че са от друг пол от пола, с който са били регистрирани при раждането, сподели ONS.

От тях 48 000 са декларирали, че в този момент се разпознават като транс мъж, 48 000 - като транс жена, 30 000 са декларирали, че не са бинарни, и 18 000 - че имат друга полова еднаквост, прибавят от ONS.

ONS дефинира транс мъж като човек, който се разпознава като мъж, само че е регистриран като жена при раждането, до момента в който транс дамите са регистрирани като мъже при раждането, само че в този момент се разпознават като дами.

Данните от преброяването за Англия като цяло към момента не са налични, защото Шотландия забави провеждането на преброяването с една година заради пандемията от COVID-19.

Предишно годишно изследване в Обединеното кралство, извършено от ONS, сподели, че през 2020 година 3,8% от хората са разпознати като гейове или лесбийки, бисексуални или други,

по отношение на 1,9% през 2014 година, когато еднополовите бракове бяха позволени за първи път в Англия и Уелс.

Това изследване също даде разбивки на половата ориентировка по възраст, пол и етническа принадлежност - показвайки, наред с други неща, че

по-младите хора са доста по-склонни да се разпознават като лесбийки, гейове или бисексуални.

Сексът сред мъже на възраст над 21 години е узаконен в Англия и Уелс през 1967 година Възрастта за единодушие е понижена на 18 години през 1994 година и на 16 години - същата като при хетеросексуалните връзки - през 2000 година

Данните от преброяването за половата ориентировка по възраст ще бъдат оповестени на 25 януари, а спомагателни детайлности ще бъдат показани по-късно през годината.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР