Около 27% от българите биха емигрирали в чужбина - данните

...
Около 27% от българите биха емигрирали в чужбина - данните
Коментари Харесай

Тренд: 27% от българите биха емигрирали в чужбина, 3/4 от тях - заради по-добри доходи

Около 27% от българите биха емигрирали в чужбина - данните са от изследване на изследователския център “Тренд “, съобщи БНР. То е осъществено в интервала 5-11-и септември. Проучването е предоставено от евродепутата Сергей Станишев и беше показано на проведен от делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал конгрес за демографската обстановка в страната.

Данните от изследването на " Тренд " сочат, че за 76% от интервюираните ниските приходи са главният фактор, заради който младежите отсрочват основаването на деца, а съгласно малко повече от 50% повода за това е неналичието на сигурност. За над половината от тези, които биха емигрирали, главната причина би била по-добра опция за работа в чужбина. Близо 60% от българите не спортуват. Всяка година губим популацията на регионален град, означи евродепутатът Сергей Станишев.

" Тази наклонност, в случай че не бъде пречупена, ще докара до следното: към 2050 година съгласно прогнозите, ще бъдем под 5 милиона души. Голяма част от популацията ще бъде на възраст над 65 години - към 40%. " - разяснява той.

Станишев предлага всеки български кабинет да има специфичен вицепремиер, който да дава отговор за демографията, както и да се заложат огромни стратегии за профилактика в Бюджет 2024.

" Няма по-належаща тематика за България от демографските проблеми ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова: " Категорично няма да развеем бялото знаме във връзка с демографските проблеми, тъй като аз съм може би от последните оптимисти, които считат, че не всичко е изгубено и че в този момент е времето да бъдат взети ограничения - тъкмо тогава, когато политиката се цялостни със наличие и всички дружно да осигурим сигурността на България, тъй като за мен сигурността е в основата на разплитането на крепко стегналият ни за гушата демографски възел. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР