Около 2000 мигранти се опитаха да достигнат до Великобритания през

...
Около 2000 мигранти се опитаха да достигнат до Великобритания през
Коментари Харесай

Рекорд: 2000 мигранти пълзяха към Великобритания по тунела под Ламанша

Около 2000 мигранти се пробваха да доближат до Англия през тунела под Ламанша от френския град Кале предходната нощ. Това разгласи представител на компанията „ Евротунел ”, представен от „ Франс 24 ”. „ Това е най-големият опит за прекъсване на навлизане от последния месец и половина насам”, съобщи представителят на компанията, която води борба на живот и гибел да възпре нашествието. Представител на властта в Кале пък изясни, че 200 души са задържани, 6 от тях са ранени.



Пристанищният град Кале се наводни в последните години от имигранти, които го употребяват като насочна точка за пътешестване към Острова. Както БЛИЦ заяви, зачестиха недоволствата на водачи на камиони, които са нападани ненадейно от бежанци, които изскачат ненадейно от пътя и се мятат в каросериите. Така те опитвали да минат тунела и да стигнат до Англия. Те са най-вече от Еритрея, Либия и Сирия.

Ситуацията в Кале се утежни и поради митингите на служащите и фермерите в района. По данни на английската полиция, мигрантите там единствено за седмица са нарастнали от 3000 на 5000.

През юни и юли управляващите са спрели на 8000 опита за незаконно прекосяване на Канала. Проблемът нажежава и връзките сред Лондон и Париж, които се упрекват взаимно в некадърност за справяне със обстановката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР