Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и

...
Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и
Коментари Харесай

Кошмар в 21 век: Спасиха 200 мигранти и българи-роби, държани в английска ферма на ужасите

Около 200 имигранти, множеството мъже от Литва, Румъния, България и Полша, са правили рабски труд във плантация за цветя в Корнуол. Това е било открито след акция на полицията в подпомагане със службата за битка с нарушавания на трудовите права, съобщи през днешния ден Би Би Си.

Арестувани са двама мъже по съмнение в закононарушението " модерно иго ", а трети е арестуван като началник на престъпната тайфа.

Властите били обезпокоени от метода на живот на имигрантите и изискванията на труд. Във фермата била осъществена инспекция, която довела до полицейската акция.

Всяка година в сезона за бране на цветя във фермата дошли към 200 индивида - литовци, румънци, българи и поляци. Тe били настанявани в каравани, паркирани на мястото.

От полицията разясниха, че казусът е извънреден заради огромния брой наранени. Освободените са настанени в особено основан приемен център, където им се оказва филантропична и правна помощ.

В помощ на полицията се присъединили и представители на Армията на спасението, общинския съвет на Корнуол, Червения кръст и преводачи

Акцията се е провела в шест сутринта, а случаят е станал в село Manaccan.

Всички потърпевши са поети от доброволческа организация, която да ги приюти и нахрани. На място има извикани преводачи. Повечето мигранти са мъже. Смята се, че те са държани без персонални документи, в ужасяващи условия. Не им е била давана постоянно храна и вода.

" Посолството на Република България в Лондон е отправило питане до английските власт. Повод за това е информацията във вестник „ Дейли Мейл”, че при интервенция на органите на реда в Корнуол е разкрита плантация, в която са работили като „ бели роби” към 200 имигранти от България, Румъния, Полша и Литва. До момента не е получен отговор ", това пък оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Източник: Новини Лондон

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР